Τι γίνεται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια;

Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης
Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης επανέφερε στη Βουλή το ζήτημα «της ανησυχητικής αύξησης του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Oι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως προς την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως του δύσκολου έργου που καλείται να διαχειριστεί το Υπουργείο Οικονομικών και ολόκληρη η Κυβέρνηση».

Ωστόσο, επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και απαιτείται μία βιώσιμη λύση για όλα τα νοικοκυριά και τις οικογένειες», ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανά κατηγορία και ανά τράπεζα, όπως επίσης και εάν προτίθεται να προβεί σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις μετά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...