Και με όσους θέλουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους ;;


Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο αυτό παρέχει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω των εφοριών ή των τραπεζών, με δόσεις. Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.

Υπάρχει όμως και μία άλλη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι για διάφορους λόγους θέλουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τις οποίες είχαν καταθέσει τα προηγούμενα έτη. Οι ιδιοκτήτες αυτοί βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, έναντι όλων των άλλων επειδή αν και προτίθενται να ανακτήσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, δεν έχουν την δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας με δόσεις.

Πρέπει λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών να μεριμνήσει ώστε με απόφασή του να παρασχεθεί και στην τελευταία αυτή κατηγορία ιδιοκτητών η δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας με δόσεις, όπως συμβαίνει με τους άλλους πολίτες. Έτσι και οι ενδιαφερόμενοι θα διευκολυνθούν, ώστε η εφ΄ άπαξ καταβολή των τελών κυκλοφορίας να μην αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην επανακυκλοφορία των αυτοκινήτων τους, αλλά και το Κράτος θα ωφεληθεί αφού θα αυξηθούν τα έσοδά του από την είσπραξη περισσοτέρων τελών κυκλοφορίας.



Γιάννης Δαραβίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...