ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ : ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ, ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙΕΙ

Ρεπορτάζ : Ρόη Χάικου
(από τον Τύπο της Κυριακής)
Χαρακτηρίστηκε ως «μετρ των υπεραξιών» για τις αποδόσεις των εταιριών του στο Χρηματιστήριο και βραβεύτηκε πολλάκις ως Επιχειρηματίας της Χρονιάς. Σήμερα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι ο έκπτωτος «πρίγκιπας» του...
ελληνικού επιχειρείν.
 Η αυτοκρατορία του κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις: απάτη, υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση. Σκιώδεις αλληλομεταβιβάσεις εταιριών, η αίτηση της Alapis για υπαγωγή στο άρθρο 99, η διαμάχη για τη Νεοχημική και τέλος η κατάρρευση και η κρατικοποίηση της Proton λόγω επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ προς εταιρίες συμφερόντων φίλων ή κουμπάρων του αποκαθήλωσαν τον 40χρονο σήμερα επιχειρηματία.
 Τον περασμένο Απρίλιο είχαν κλείσει τα σύνορα της χώρας και επίσημα για τον Λ. Λαυρεντιάδη με τη βούλα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, οι δε τελευταίες σελίδες στη μελανή πια επιχειρηματική διαδρομή του γράφονται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα με τη σύλληψή του και τη διαταγή συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας του. Ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψιν δηλώσει «αθώος».
 Τράπεζα, βιομηχανίες χημικών και φαρμάκων, media με το στενό συνεργάτη και κουμπάρο του, Πέτρο Κυριακίδη, ήταν οι πυλώνες της «αυτοκρατορίας Λαυρεντιάδη», αν και το τρίτο κομμάτι δεν στάθηκε ικανό να τον προστατεύσει από τη Δικαιοσύνη ούτε και η συμμετοχή του με 10% στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και με 50% στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

 Εφηβος «βασιλιάς»
 Βρέθηκε στο τιμόνι τής τότε οικογενειακής επιχείρησης, Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΒΕΕ, το 1990, σε ηλικία μόλις 18 ετών, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του, και γιγάντωσε την εταιρία. O Λ. Λαυρεντιάδης έγινε γνωστός στο ευρύ επενδυτικό κοινό τον Μάρτιο του 2003, όταν η Νεοχημική διάβηκε τις πύλες του Χρηματιστηρίου. Δύο χρόνια μετά άρχισαν οι συναλλαγές με τους ξένους θεσμικούς και η μετοχή εκτινάχθηκε, η δε εταιρία, που έως τότε παρήγε φασόν απορρυπαντικά για μεγάλους διεθνείς οίκους, γιγαντώθηκε μέσω εξαγορών.
 Ο ίδιος είχε αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη της Αlapis, του επιχειρηματικού σχήματος που δημιούργησε με τη συγχώνευση τεσσάρων εταιριών (Veterin, ΕΒΙΚ, Lamda Detergent και Εlpharma) στο τέλος του 2006. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2007 η Αlapis ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου-μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα, ύψους 817 εκατ. ευρώ, και επιδόθηκε σε μια σειρά εξαγορών εταιριών του κλάδου που ξεπέρασαν τις 19, μεταξύ αυτών και ο Γερολυμάτος.
 Η καθοριστική χρονιά ήταν το 2008, όταν η Νεοχημική πωλήθηκε στο αμερικανικό fund Carlyle Group προς 19 ευρώ ανά μετοχή, όταν η τιμή εισαγωγής της ήταν 1,39 ευρώ, αποτιμώμενη στα 700 εκατ. ευρώ. Ο Λ. Λαυρεντιάδης εισέπραξε 130 εκατ. ευρώ.

 Η αρχή του τέλος
 Τότε, όμως, ήταν που μπήκε για πρώτη φορά στο… μάτι των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών. Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ήταν δύο από τους Οργανισμούς που άρχισαν να ψάχνουν τις συναλλαγές του. Την ίδια εποχή βραβευόταν για τις επιχειρηματικές επιτυχίες, αλλά και το ευρύ φιλανθρωπικό και χορηγικό έργο του, από μουσεία και εκθέσεις ζωγραφικής έως γεύματα αγάπης, καθώς ο κύκλος του επαναλάμβανε τη μεγάλη προσήλωσή του στη θρησκεία.
 Οι κόντρες με την Carlyle έχουν καταστεί μνημειώδεις, με αποτέλεσμα το 2009 ο Λ. Λαυρεντιάδης ν’ αναγκαστεί να αγοράσει πίσω τη Νεοχημική. Μάλιστα, θα τη συνδυάσει και με την εξαγορά της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, μέσω του επενδυτικού fund της Lamda Ρartners που δημιούργησε ο ίδιος στις αρχές του 2009.

 Τα… θαλασσοδάνεια της Proton Bank
 ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΡΑΜΟΝΗ της Πρωτοχρονιάς του 2009 εξαγόρασε το 31,3% των μετοχών της επενδυτικής τράπεζας Proton Bank έναντι 70,6 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους, αφού στην Τράπεζα της Ελλάδος σήμανε συναγερμός, καθώς πια οι δραστηριότητές του άπτονταν των αρμοδιοτήτων της. Μάλιστα, το πώς ο Λ. Λαυρεντιάδης απέκτησε την τράπεζα τελεί ακόμη υπό διερεύνηση.
 Στήνεται ένα πολυδαίδαλο σύστημα δανειοδοτήσεων εταιριών άμεσων ή έμμεσων συμφερόντων του μέσω της Proton Bank, ύψους 700 εκατ. ευρώ, χωρίς τις απαιτούμενες διασφαλίσεις, χωρίς εγγυήσεις και με εξαιρετικά υψηλό πιστωτικό κίνδυνο, με συνέπεια η τράπεζα να καταρρεύσει από τις ζημίες. Μέχρι και τον Μάρτιο του 2011 τα επιχειρηματικά δάνεια της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 70%: μέσα σε 16 μήνες η Proton Bank εκταμίευσε περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ.
 Το καλοκαίρι του 2011 η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε το πάγωμα των λογαριασμών του και σειράς στελεχών της Proton Bank, ενώ εξέταζε ασυνήθιστες συναλλαγές ποσού 51 εκατ. ευρώ που φέρεται να άλλαξαν χέρια ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας και εταιριών του Λ. Λαυρεντιάδη. Ο επιχειρηματίας -και τραπεζίτης πλέον- επέστρεψε τα 51 εκατ. ευρώ στην Proton εισάγοντάς τα μέσω εταιρίας του από τη Σιγκαπούρη.
Σύμφωνα με το πόρισμα, το διάστημα από τον Ιανουάριο 2010 έως τον Ιανουάριο 2011 ο Λ. Λαυρεντιάδης και συνεργάτες του χρησιμοποίησαν χρήματα της τράπεζας προκειμένου να χορηγήσουν σε εταιρίες του ιδίου δάνεια συνολικού ποσού 701 εκατ. ευρώ χωρίς εγγυήσεις, χωρίς να έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, αλλά και δίχως να λαμβάνουν υπόψη τον ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο που υπάρχει όταν δανείζονται εταιρίες του ίδιου επιχειρηματία.

 Το πόρισμα της ΤτΕ και η… βροχή μηνύσεων
 ΣΥΜΦΩΝΑ με το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, «οι θυγατρικές της AlapisProvet A.E., Μέντιμεκ Α.Ε.,Alapis Medical & Diagnostics A.E., Beautyworks A.E., Γερολυμάτος Animal Health A.E., καθώς και οι κλάδοι παραγωγής και εμπορίας προϊόντων υγρών απορρυπαντικών, καλλυντικών, καθαριστικών, φαρμάκων για νοσοκομειακή χρήση, καθώς και η δραστηριότητα R&D γενοσήμων φαρμάκων, μεταβιβάστηκαν προς συνεργάτες του Λ. Λαυρεντιάδη που ήταν και στελέχη του ομίλου Alapis. Πολλοί από αυτούς ήταν προγενέστερα μέτοχοι των εταιριών, τις οποίες πούλησαν στον όμιλο Alapis. Οι νέοι μέτοχοι δεν συνεισέφεραν με ίδια κεφάλαια στην αγορά των κλάδων και των θυγατρικών, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα».
 Πλέον, κατά του επιχειρηματία και άλλων πέντε συνεργατών του έχουν κινηθεί και επτά άλλες τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Γενική, MillenniumHSBC και Ελληνική Τράπεζα). Η μήνυση αφορά απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κακουργηματική χειραγώγηση της μετοχής της Νεοχημικής, κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Οι τράπεζες κατηγορούν τον Λ. Λαυρεντιάδη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι ήταν διευθυντικά στελέχη της Νεοχημικής, ότι παρουσίασαν αλλοιωμένους ισολογισμούς της εταιρίας και «φούσκωσαν» την τιμή της, πετυχαίνοντας να πάρουν το 2008 δάνεια 500 εκατ. ευρώ.
 ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ εξελίξεων στην υπόθεση των παράνομων δανείων άνω των 700 εκατ. ευρώ της Proton Bankαναμένεται τις προσεχείς ημέρες, ενώ ήδη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Επειτα από το κύμα συλλήψεων που προκάλεσαν τα εντάλματα σύλληψης διά χειρός της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη, εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει ο κύκλος των απολογιών στελεχών της τράπεζας και συνεργατών του επιχειρηματία, που είτε έχουν συλληφθεί είτε αναζητούνται είτε θα λάβουν άμεσα κλήση προς παροχή εξηγήσεων.
 Ο αριθμός των κατηγορουμένων δεν αποκλείεται μάλιστα να υπερβεί τους 30, καθώς η δικαστική έρευνα φέρνει στο φως διαρκώς νέα στοιχεία όπως λογαριασμούς, ενώ θα αξιολογηθεί και σωρεία εγγράφων, ηλεκτρονικών αρχείων κ.λπ. τα οποία κατασχέθηκαν κατά το «τσουνάμι» συλλήψεων και τις έρευνες (που αποκάλυψαν, τουλάχιστον στην οικία του επιχειρηματία, μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα).
 Οι δικαστικές αρχές, πάντως, ήδη από την προηγηθείσα πολύμηνη έρευνα έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που «αποκρυπτογραφούν» τη σκανδαλώδη υπόθεση της Proton Bank. Σύμφωνα με αυτά, ο… χορός των επισφαλών δανειοδοτήσεων ξεκίνησε αμέσως μετά την απόκτηση της πλειονότητας των μετοχών της τράπεζας από τον Λ. Λαυρεντιάδη (31,10% στα τέλη του 2009). Το συνολικό ύψος αυτών ανήλθε σε 701.220.000 ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με το δικαστικό έλεγχο, κατέληξαν σε εταιρίες που αποτελούσαν «ομάδα συνδεδεμένων πελατών».
 Στις βασικές δανειοδοτούμενες περιλαμβάνονται η φαρμακευτική εταιρία Alapis (της οποίας για κάποια «φεγγάρια» υπήρξε ο ίδιος πρόεδρος και αντιπρόεδρος το δεξί του χέρι, Πέτρος Κυριακίδης), η εταιρία λιπασμάτων και χημικών Elfe και σειρά από θυγατρικές και «αποσχιζόμενες» αυτών (spins offs). Οι περισσότερες ήταν νεοσύστατες με αδύναμα οικονομικά στοιχεία και μετόχους πρώην στελέχη του Ομίλου Λαυρεντιάδη ή συνεργάτες του επιχειρηματία. Οι δε δανειοδοτήσεις εγκρίθηκαν σε… χρόνο dt και χωρίς τις ελάχιστες εξασφαλίσεις, πολλές μάλιστα ελήφθησαν ακόμα και μετά την εκταμίευση των χρημάτων!

 Χορός δανείων
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δικαιοσύνης, η συντριπτική πλειονότητα των παράνομων συναλλαγών καταγράφεται εντός του 2010, οπότε και εγκρίθηκαν -ακόμα και εντός μίας ημέρας- δάνεια άνω των 640 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων «έφυγαν» από την Proton:
 * Προς την εταιρία ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., του Πέτρου Κυριακίδη, 17 εκατ. ευρώ. Αλλα 18.160.000 ευρώ πήγαν στην εταιρία ΣΕΒΙΣΕ Α.Ε., πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας ήταν και πάλι ο επιστήθιος συνεργάτης του Λ. Λαυρεντιάδη.
 * Προς την εταιρία NOVO ATREUS A.E., μητρική της ALAPIS Medical Diagnostics, 72 εκατ. ευρώ.
 * Σχεδόν 73 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν στην BALLS INTERNATIONAL AND HOME A.E., μητρική των εταιριώνGEROLYMATOS COSMETICS A.E., GEROLYMATOS PRESTIGE A.E.
 * Με 65.200.000 ευρώ δανειοδοτήθηκε η εταιρία VET HEALTH A.E.
 * Προς τη ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ANIMAL A.E, θυγατρική της DEVTEC INVESTMENT S.A., ποσό 41 εκατ. ευρώ.
 * Στην ELFE S.A. 19.500.000 ευρώ και προς τη μητρική της FINGEGLINO LTD 54 εκατ. ευρώ.
 * Ποσό 70 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε προς τη φαρμακευτική ΜΑΚ Α.Ε.

Το 2011 συνεχίστηκαν οι «χορηγίες» σε εταιρίες με άμεση ή έμμεση σχέση με τον Λ. Λαυρεντιάδη και τους συνεργάτες του, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο, οπότε και δόθηκαν 40 εκατ. ευρώ προς την Alapis A.E. Το ίδιος έτος, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ξεκίνησε η είσπραξη των πιστοδοτήσεων που είχαν ληφθεί για λογαριασμό των εταιριών που διηύθυναν συνεργάτες του επιχειρηματία από τρίτα πρόσωπα συνδεόμενα και πάλι με τους παραπάνω (π.χ. υπαλλήλους κυρίως της Alapis).
 Σύμφωνα με πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνονται αναλήψεις σε μετρητά και διακανονισμοί με επιταγές που έγιναν χωρίς καμία αιτιολόγηση. Τα στοιχεία καταδεικνύουν κατά τη Δικαιοσύνη το σχέδιο που εκπόνησε ο Λ. Λαυρεντιάδης και εκτελέστηκε μαζί με τους συγκατηγορουμένους του, που αφορούσε στην «κατασκευή» εταιριών για να δεχθούν, χωρίς εξασφαλίσεις και προσωπικές εγγυήσεις, δάνεια από την Proton. Τα χρήματα μέσω της πολυδαίδαλης διαδρομής διά του επίμαχου εταιρικού δικτύου και τραπεζικών λογαριασμών «ξεπλύθηκαν» για να επιστρέψουν ουσιαστικά στην «οργάνωση Λαυρεντιάδη».

 Το κατηγορητήριο
 Τα αδικήματα που βαρύνουν τους κατηγορουμένους (κατά περίσταση) αφορούν:
 * Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
 * Ξέπλυμα χρήματος.
 * Απάτη και υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθησιν και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ισόβια κάθειρξη.
 * Απιστία κατ’ εξακολούθησιν και από κοινού.

 Οι κατηγορούμενοι
 Στον «πυρήνα» των κατηγορουμένων -για τους οποίους άλλωστε εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης η 2η ειδική ανακρίτρια- περιλαμβάνονται εκτός του Λ. Λαυρεντιάδη και του Π. Κυριακίδη, τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας, Αντώνης Αθανάσογλου, Τρύφωνας Κολλίντζας, Δημήτρης Σαραμαντής, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου.
 Από τους κόλπους της Proton σοβαρά κακουργήματα φέρονται να αντιμετωπίζουν επίσης οι Αθανάσιος Παπασπήλιος και Γραμματική Αρβανίτη, ενώ στη μακροσκελή λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ονόματα υπευθύνων των εμπλεκόμενων εταιριών και συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, των Παντελή Ντεβεντζή, Ιωάννη Μπαϊλάν, Σοφοκλή Ρόβη, Κωνσταντίνου Μπαλλή, Αντώνη Ρογκόπουλου, Ιωάννας Τόρη, Νικολάου Κορμπή, Ηλία Μακρή, Κωνσταντίνου Μούτσου, Κωνσταντίνου Χριστοδούλου, Γεωργίου Γεωργάρα, Αννας Παριανού, Νικολάου Λινάρδου, Βασιλείου Γραβάνη, Στυλιανού Κυμπαρίδη.
 Τέλος, περιλαμβάνονται τα ονόματα των προσώπων που φέρονται να εισέπρατταν τις πιστοδοτήσεις για λογαριασμό των εταιριών, όπως των Δημητρίου Βασιλόπουλου, Ανδρέα Μίχου, Αγγελικής Παπαναγιωτίδου, Αικατερίνης Παπαδοπούλου, Διονυσίου Μπιθάρη.

 Απολογία πάνω σε κλίνη του «Ευαγγελισμού»
 ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ ήδη οι συλληφθέντες διά των υπερασπιστών τους άφησαν να διαφανεί ότι θα δώσουν μάχη για να τις καταρρίψουν. Ο Λ. Λαυρεντιάδης, ο οποίος απολογήθηκε εντός του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της σύλληψής του, εξέδωσε οργισμένη δήλωση. Μίλησε για καταστρατήγηση κάθε δικονομικού δικαιώματός του και υπογράμμισε ότι αγνοήθηκαν προκλητικά τα σοβαρά προβλήματα υγείας του: «Καθιστώ υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για οτιδήποτε μου συμβεί».
 Ανέφερε επίσης ότι η εναντίον του ποινική διαδικασία στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος. «Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης», τόνισε. Δεν παρέλειψε, τέλος, να σημειώσει: «Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζομένους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο, σε αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ, που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλω» (στο πλαίσιο συμβιβασμού που είχε προτείνει στις Αρχές).

 Από το Αιγάλεω city… Μαικήνας της Τέχνης
 Το μελαχρινό αγόρι με το πλατύ χαμόγελο, που κατάγεται από τη Σμύρνη και την Καππαδοκία, γεννήθηκε στου Ρέντη στις 11 Μαρτίου 1972.  Ανδρώθηκε στη Νίκαια, σε μια ευτυχισμένη οικογένεια με τους γονείς του, Βασίλη και Ζαφειρία, και την αδελφή του, Μάρη. Φοίτησε στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή του Πειραιά και πρόδωσε την αφοσίωση του πατέρα του στην ΑΕΚ, αφού προτίμησε να γίνει Ολυμπιακός. Αγαπημένο του χόμπι ήταν να παρακολουθεί αγώνες μπάσκετ και πού τον έχανες - πού τον έβρισκες, στο Παπαστράτειο…

 Στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης
 Ενα μήνα πριν κλείσει τα δεκαοκτώ του χρόνια, χάνει τον 64χρονο τότε πατέρα του. Η οικογένεια είναι συντετριμμένη και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Στις 12 Φεβρουαρίου 1990 ο δεκαοκτάχρονος Λαυρέντης θα βρεθεί πελαγωμένος στα γραφεία της επιχείρησης στο Αιγάλεω να προσπαθεί να διευθύνει από το πουθενά την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής πετροχημικών, που είχε τότε 24 υπαλλήλους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγους μήνες αργότερα νοσεί από μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος που θα μετεξελιχθεί σε νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια χρόνια ασθένεια των οστών που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Η πρώτη πρόβλεψη των γιατρών ήταν ότι ο πρόεδρος της Νεοχημικής δεν θα έφτανε μέχρι τα είκοσι έξι του. Μάλλον οι γιατροί, όμως, στην περίπτωσή του λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο… Εκείνος, όπως θυμάται σε συνέντευξή του, γύρισε τον κόσμο για το πρόβλημα της υγείας του και πρόσκαιρα τουλάχιστον είχε χάσει την πίστη του στο Θεό: «Πήγα σε Αγγλία, Ελβετία, ΗΠΑ, γύρισα τους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Υπήρξαν κάποια γεγονότα που με άλλαξαν. Μετά το θάνατο του πατέρα μου, κλονίστηκα και πίστευα ότι δεν μπορεί να υπάρχει Θεός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...