4 υπόπτους κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας




Ερευνώντας το μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου The Mall, της Αττικής Οδού και του προαστιακού σταθμού Νερατζιώτισσα, το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο αριθμός των ατόμων που προέβησαν στη βομβιστική ενέργεια της Κυριακής είναι τουλάχιστον τέσσερα, ενδεχομένως δε και έξι, σύμφωνα με διαρροές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Τα άτομα φέρονται να φορούσαν τζόκεϊ και σκούφους, προκειμένου να μην καταγραφούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ωστόσο οι αστυνομικοί λένε πως στα μαγνητοσκοπημένα πλάνα «συναντούν» παλιούς γνώριμους.

Η Αντιτρομοκρατική, περίπου ένα 24ωρο μετά την έκρηξη, αναμένει με αγωνία την ανάληψη ευθύνης που είχε προαναγγείλει το άτομο το οποίο τηλεφώνησε στη zougla.gr και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», προειδοποιώντας για το βομβιστικό χτύπημα.

Πρώτες εκτιμήσεις για τον εκρηκτικό μηχανισμό

Το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής εστιάζεται στα ευρήματα των ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Αστυνομίας, τα οποία ολοκλήρωσαν τις έρευνες το βράδυ της Κυριακής, ανάβοντας στις 22.30 το «πράσινο φως» για να δοθεί το εμπορικό κέντρο εκ νέου σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ωρολογιακός μηχανισμός αποτελούνταν από:


  • 1 κιλό ζελατοδυναμίτιδα
  • δύο διακόπτες on-off
  • μπαταρίες.
Οι δράστες είχαν απενεργοποιημένους τους διακόπτες κατά τη μεταφορά και έπειτα τους ενεργοποίησαν προγραμματίζοντας την ώρα πυροδότησης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος ήταν τοποθετημένος μέσα σε χύτρα ταχύτητας.

Tι κατέγραψε ο φακός της zougla.gr στο εσωτερικό του κτηρίου:


(To σημείο όπου έγινε η έκρηξη, άνδρας της ασφάλειας του κτηρίου φυλάσσει το κατάστημα)


(Γυάλινα κάγκελα που ράγισαν λόγω της έκρηξης)


(Έρευνες της Σήμανσης για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα στις κυλιόμενες σκάλες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...