Επέμβαση στο αμαξοστάσιο του Μετρό



Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, καθώς ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο στο πλαίσιο απόφασης για επίταξη του μέσου, προκειμένου να λυθεί η απεργία των εργαζομένων.

Επτά διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους λίγο μετά τις 03.40 τα ξημερώματα και αφού έσπασαν την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου, εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων χωρίς όμως να προκληθεί κάποια ένταση, καθώς τόσοι οι απεργοί όσο και απλοί πολίτες, που είχαν παραμείνει στη διάρκεια της νύχτας στο πλευρό τους για να τους συμπαρασταθούν, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εκ των οποίων η μια αφορούσε σε μέλος του προσωπικού Ασφαλείας. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, και οι τρεις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όπως έγινε γνωστό μια γυναίκα τραυματίστηκε στην είσοδο του αμαξοστασίου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.





Αυτή τη στιγμή η είσοδος του αμαξοστασίου παραμένει ανοιχτή, ωστόσο η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι», καθώς οι αστυνομικοί δεν αφήνουν τους εργαζομένους που στελεχώνουν το προσωπικό Ασφαλείας της πρωινής βάρδιας να εισέλθουν μέσα στον χώρο του αμαξοστασίου και να πιάσουν δουλειά, την ίδια στιγμή που ολοένα πληθαίνει ο κόσμος, ο οποίος συγκεντρώνεται στους γύρω δρόμους προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους απεργούς.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας είναι εξονυχιστικοί, με αρκετούς υπαλλήλους του Μετρό να καταγγέλλουν ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο αμαξοστάσιο, παρά μόνο αν επιδείξουν ταυτότητες και το απαραίτητο φύλλο πορείας, το οποίο θα έπρεπε κανονικά να τους έχει επιδοθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας επίταξης του μέσου. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, λόγω του αλαλούμ που έχει επικρατήσει μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...