Λακωνία: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα αιολικά πάρκα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν με δύο αιτήσεις ακύρωσης, κάτοικοι του δήμου Μονεμβασίας και μέλη του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, κατά δύο αποφάσεων του υπουργού Περιβάλλοντος με τις οποίες εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων στην περιοχή του Ζάρακα Λακωνίας.

Επιπλέον, οι δύο αιτήσεις ακύρωσης αφορούν και κάθε άλλη διοικητική πράξη ή παράλειψη, προγενέστερη ή μεταγενέστερη, εκδοθείσα συναφώς ή στο πλαίσιο σύνθετης διοικητικής ενέργειας. Ο λόγος ακύρωσης που προβάλλεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι «η παράβαση του άρθρου 6 παρ. 3 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ ως προς την έγκριση περιβαλλοντικών όρων δια της προσβαλλομένης δίχως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δέουσας εκτίμησης των επιπτώσεων του έργου από κοινού με τα άλλα ομοειδή έργα» και ζητούν να ακυρωθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων που δόθηκε για ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στα βουνά του Ζάρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...