«Κουμπαριές» και στο υπουργείο


«Κουμπαριές» και στο υπουργείο
Μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών έφταναν οι επαφές της «γαλάζιας»... κουμπάρας, υποψήφιας βουλευτού της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, που φέρεται ως ένας από τους τρεις «εγκεφάλους» του μεγάλου κυκλώματος με τους «λευκούς» γάμους αλλοδαπών, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε μια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με την ονομασία... «Μαντόνα Θεσσαλονίκης».


Η Μάρθα Τσαρτσίδου, που συνελήφθη μαζί με άλλα 10 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ συνολικά εμπλέκονται 172 άτομα, «άνοιγε» τις πόρτες στο υπουργείο Εσωτερικών και ο «κοριός» έχει καταγράψει μία από αυτές τις συνομιλίες της, ενώ προσπαθεί να προωθήσει έναν εικονικό γάμο. Η 52χρονη μεταφράστρια-μεσίτρια, όπως φαίνεται, μπορούσε να παρεμβαίνει -άγνωστο με ποια ιδιότητα- σε περιπτώσεις που χρειάζεται επανεξέταση αιτήματος αλλοδαπού για χορήγηση άδειας παραμονής, σε δεύτερο βαθμό, δηλαδή απευθείας από το υπουργείο.

Παράλληλα, χρησιμοποιούσε τις διασυνδέσεις που είχε αποκτήσει από την κομματική της ιδιότητα ως στέλεχος της Ν.Δ. στα ζητήματα των ομογενών, αλλά και τις επαφές της στην Επιτροπή Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να διεκπεραιώνει υποθέσεις παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπών, μέσω «λευκών γάμων».

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, η Μ. Τσαρτσίδου «λάδωνε» πρόσωπα που εξέταζαν τη νομιμότητα των εικονικών γάμων, προκειμένου να προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες και να δίνονται χωρίς σοβαρό έλεγχο οι άδειες παραμονής στους αλλοδαπούς, ενώ επιπλέον έδινε χρήματα σε υπαλλήλους της Περιφέρειας, που μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Από τις διωκτικές αρχές ζητήθηκε η άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου για τη Μ. Τσαρτσίδου, η οποία θα απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το διάστημα έχτιζε μονοκατοικία σε μια από τις ακριβές περιοχές της Θεσσαλονίκης, το Ωραιόκαστρο.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...