Αυστραλία: Η απίστευτη ιστορία του Νεντ Κέλι

Χρειάστηκε να περάσουν 132 χρόνια από την εκτέλεση του Νεντ Κέλι, προκειμένου να τον αποχαιρετίσουν οι απόγονοι του στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Ο Νεντ Κέλι, αν και απαγχονίστηκε για φόνους και ένοπλες ληστείες στη χώρα της Ωκεανίας, παρ' όλα αυτά στη συνείδηση πολλών Αυστραλών έχει καταγραφεί ως «λαϊκός ήρωας».

Τα οστά του βρέθηκαν το 2011 σε έναν ομαδικό τάφο φυλακής και δόθηκαν στους απογόνους του την Τετάρτη ενώ είναι προγραμματισμένο να ταφούν την προσεχή Κυριακή, δίπλα στον τάφο της μητέρας του στο νεκροταφείο Γκρέτα. Η χειροποίητη «πανοπλία» που φορούσε ο Κέλι κατά την τελευταία μάχη του με τους αστυνομικούς, καθώς και τα τελευταία του λόγια πριν τον κρεμάσουν στη Μελβούρνη το 1880 («αυτή είναι η ζωή») βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ο θρύλος του Νεντ Κέλι και να γίνει μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της Αυστραλίας.

Ο Κέλι είχε γίνει «λαϊκός ήρωας», καθώς η δράση του αντανακλούσε την κοινωνική ένταση μεταξύ φτωχών Ιρλανδών μεταναστών και των πλουσίων της Βρετανο-αυστραλιανής άρχουσας τάξης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...