Ρυθμίσεις για τις αδρανείς καταθέσεις

Ρυθμίσεις που αφορούν στις αδρανείς καταθέσεις θα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών», το οποίο θα κατατεθεί προς διαβούλευση στις 28 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προωθούμενες διατάξεις θα προβλέπουν την αξιοποίηση των αδρανών καταθέσεων μετά την πάροδο 20ετίας από το ελληνικό Δημόσιο αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Προϋπόθεση για να περιέλθουν στο Δημόσιο οι αδρανείς καταθέσεις θα είναι να μην έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση στον λογαριασμό για 20 χρόνια και πριν από τη δέσμευση οι τράπεζες να έχουν κάνει μια τελευταία απόπειρα ενημέρωσης των δικαιούχων του λογαριασμού.

Με το νομοσχέδιο αλλάζει το Κατοχικό Νομοθετικό Διάταγμα 1195 του 1942, σύμφωνα με το οποίο οι καταθέσεις σε μετρητά και οι τόκοι τους περιέχονται οριστικά στο Δημόσιο, εφόσον δεν αναζητηθούν από τους δικαιούχους τους για μία 20ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...