Οι επόμενοι στόχοι





Αρχίζει το «σαφάρι» παραπομπής πολιτικών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ.


Πρώτος στη σειρά είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης, του οποίου ο φάκελος παραπέμπεται από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη, αφού κρίθηκαν ανεπαρκείς οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός του Κώστα Καραμανλή για τις καταθέσεις της συζύγου του, Κατερίνας Πελέκη, στην HSBC. Πρόκειται για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του 2007.

Η Αικατερίνη Πελέκη διαθέτει λογαριασμό στο υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη, ύψους 117.000 ευρώ, ποσό που δεν είχε δηλωθεί στο συγκεκριμένο πόθεν έσχες.

Ο επόμενος φάκελος, για τον οποίο θα ληφθούν αποφάσεις την άλλη εβδομάδα, αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος ήδη έχει αποστείλει υπόμνημα για τις καταθέσεις της δευτέρας συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου. Ο κ. Παπαντωνίου στο υπόμνημά του φέρεται να δηλώνει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του λογαριασμού και ως εκ τούτου δεν τον συμπεριέλαβε στο πόθεν έσχες του. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαντωνίου ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και ως προς την εμπλοκή του σε εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία αφορούν σε πληθώρα προμηθειών που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού.

Συμπληρωματικά, η Δικαιοσύνη διερευνά και την εμπλοκή του τότε γραμματέα εξοπλισμών του Υπ. Άμυνας κ. Τραυλού. Τα προγράμματα προμηθειών αφορούν κυρίως στην προμήθεια ελικοπτέρων Απάτσι, μεταγωγικών ελικοπτέρων γαλλικής κατασκευής και αρμάτων μάχης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή Παπαντωνίου στο θέμα υποβρυχίων καθώς και σε άλλες υποθέσεις. Επισημαίνεται πως, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας που διεξάγει η Δικαιοσύνη, εξετάζεται και η εμπλοκή του υπουργού Άμυνας κατά την πρώτη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, στην υπόθεση προμήθειας αεροσκαφών F16.

Όσον αφορά τώρα στη λίστα Λαγκάρντ, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θεωρεί ότι ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις ως προς τον λογαριασμό της συζύγου του, το όνομα της οποίας ανιχνεύεται στη λίστα. Ο λογαριασμός αυτός, κατά την επιτροπή, προέρχεται από κληροδότημα της γιαγιάς της και έχει δηλωθεί σε προηγούμενο πόθεν έσχες.

Τέλος, η επιτροπή της Βουλής ζητεί διευκρινίσεις για το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού της ΝΔ Πέτρου Δούκα, καθώς διαπιστώθηκε απομείωση ύψους 1 εκατ. ευρώ στις καταθέσεις του 2010 σε σχέση με το 2009.

Ο ίδιος δηλώνει ότι πρόκειται για μεταφορά ποσού από καταθετικό σε επενδυτικό λογαριασμό, η οποία έχει δηλωθεί από πλευράς του στο πόθεν έσχες, κάτι που διαπίστωσαν, όπως υποστηρίζει, και οι ορκωτοί λογιστές στο πόρισμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...