Μετά τον Παναθηναϊκό… η Ευρώπη

Φυτώριο παικτών για τις ομάδες της Ευρώπης κοντεύει να καταντήσει ο Παναθηναϊκός. Την πόρτα εξόδου από την ομάδα είδαν φέτος ο Γιώργος Καραγκούνης που συνεχίζει την καριέρα του στη Φούλαμ, ο Νίκος Σπυρόπουλος που έκλεισε στην Κιέβο Βερόνα αλλά και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που θα μείνει ελεύθερος και είναι έτοιμος για τη ξενιτιά. Η λίστα όμως είναι μεγάλη οπότε πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε.

Πρωτεργάτης, ο Παναγιώτης Φύσσας που πήρε τον δρόμο τον μακρύ και τη σεζόν 2003-04 πήγε στην Πορτογαλία. Την αμέσως επόμενη σεζόν, ακόμα ένας «πράσινος» ζήλεψε τη τύχη του Φύσσα και κατέβηκε και αυτός προς Πορτογαλία μεριά. Ο λόγος για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που δόθηκε στην Πόρτο για τρία εκατομμύρια ευρώ! Την ίδια περίοδο αλλά το χειμώνα, ο Σωτήρης Κυργιάκος φεύγει και εκείνος για πιο βόρεια όμως. Ο διεθνής αμυντικός των «πράσινων» υπογράφει στη Ρέιντζερς. Ήταν χειμώνας βαρύς, Ιανουάριος του 2005, όταν ο Κώστας Χαλκιάς άφησε την Παιανία για το νησί και την Πόρτσμουθ.

Την αγωνιστική περίοδο 2005-06, το εξωτερικό δεν ήταν μέσα στις προτιμήσεις των «πράσινων» αφού μόνο ο Άγγελος Μπασινάς έφυγε όχι με τον καλύτερο τρόπο λόγω της Ριζούπολης και πήγε στην Μαγιόρκα. Από την επόμενη σεζόν άναψε το πράσινο φως κυριολεκτικά για την Ευρώπη και έχουμε τον Αύγουστο του 2006 τον Φάνη Γκέκα να αποχωρεί ως δανεικός στη γερμανική Μπόχουμ με οψιόν αγοράς μόλις 700.000 ευρώ, σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Γκέκας κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση, καθώς στον πρώτο του κιόλας χρόνο βγήκε 1ος σκόρερ με 20 γκολ σε 32 ματς εκτοπίζοντας παίκτες-κολοσσούς.

Ένα χρόνο μετά και ο Βαγγέλης Μάντζιος έφυγε από τον Παναθηναϊκό δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στη γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Περίπου ίδια περίπτωση με του Βαγγέλη Μάντζιου, ήταν του Αλέξανδρου Τζιόλη. Τον Ιανουάριο του 2009 ο Έλληνας μέσος παραχωρήθηκε δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης.

Τη σεζόν 2011-12, ο Αλέξανδρος Τζόρβας, άφησε την ομάδα της καρδιάς του για τα γκολποστ της Παλέρμο με συμβόλαιο διαρκείας 2+2 ετών. Τέλος συγκάτοικος, όχι στη τρέλα αλλά στην Ιταλία, ο Σωτήρης Νίνης που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Πάρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...