ΔΙΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ-ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡ


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι και επισήμως οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης... γνωστοποίησε ότι οι δύο βουλευτές δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση, οι κ.κ. Βουδούρης και Μουτσινάς, επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις, αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Κουβέλη, η ηγεσία του κόμματος δεν είχε καμία σχετική συζήτηση με τους δύο βουλευτές, ενώ όπως εκτιμούν στην Αγίου Κωνσταντίνου, η στάση των κ. Βουδούρη και Μουτσινά οφείλεται στην πρόθεσή τους να στραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, την διεξαγωγή συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς για να τεθεί ζήτημα της στροφής της ηγεσίας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις -αλλά και θέμα παραμονής στον κυβερνητικό συνασπισμό- ζήτησε ευθέως ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Κουβέλη.

Οδυσσέας Βουδούρης: Μέσα στο κόμμα υπάρχουν δύο απόψεις
«Η ηγεσία έχει κάνει στροφή σε σχέση με τις δεσμεύσεις της. Να γίνει συνέδριο, για να αποφασίσουμε αν η απόφαση της ηγεσίας χαίρει της συμφωνίας του κόμματος. Θα θέσουμε θέμα στο συνέδριο παραμονής στην κυβέρνηση» επισήμανε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλου, που ανέφερε ότι υπηρετεί σχέδιο άλλου κόμματος.

«Αν δε ρίξουμε φως στην υπόθεση, τότε θα πέσει η κυβέρνηση, αν ήμουν Βενιζέλος εγώ θα πήγαινα ο ίδιος στην προκαταρκτική» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Βουδούρης για την απόφαση του ιδίου και του κ. Μουτσινά να ζητήσουν την παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προκαταρκτική κόντρα στην επίσημη θέση της Αγίας Κωνσταντίνου.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι «μέσα στο κόμμα υπάρχουν δυο απόψεις, η μια ότι η πολιτική Σαμαρά είναι μονόδρομος, και η άλλη ότι ακολουθούμε τη γνωστή αποτυχημένη πολιτική που είναι και άποψη πολλών συντρόφων» τόνισε.

Δε δέχομαι την κατηγορία ότι διαφωνώ με απόφαση της ηγεσίας και ότι πρέπει να πάω σε άλλο κόμμα εγώ συμφωνώ με το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ και με το να μείνουμε συνεπείς σε αυτό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σε αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση».

«Αθετούμε τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε το 25% στα όργανα, αλλά στη βάση του κόμματος είμαστε η πλειοψηφία που θεωρεί ότι η πολιτική είναι αδιέξοδη» είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν συνεδριάσει τα όργανα του κόμματος για να συμφωνηθεί η στροφή της ηγεσίας του ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...