«Δεν φέραμε εμείς το ΔΝΤ στην Ελλάδα»

«Ομόφωνα λάβαμε την απόφαση στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο τον Απρίλιο του 2010 για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης», δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας στις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ότι ορισμένοι υπουργοί -μεταξύ των οποίων και ο ίδιος- είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν ξέρει «εάν βρισκόμαστε σε περίοδο ιστορικού αναθεωρητισμού» αλλά κατά την άτυπη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου τον Απρίλιο του 2010 «όλοι, μα όλοι συμφωνήσαμε στη γραμμή να προστρέξουμε, να προσφύγουμε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης γιατί βρισκόμασταν μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας».

Σημείωσε επίσης ότι δεν προσέφυγε στο ΔΝΤ η Ελλάδα, αλλά ήταν η γερμανική κυβέρνηση που επέμενε, σε όλες τις διαπραγματεύσεις, να ενσωματώσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ. «Δεν φέραμε εμείς το ΔΝΤ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι οι Γερμανοί και οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...