Τα παιχνίδια των εταίρων και οι διαρροές για «ξέπλυμα» στην Κύπρο

logotipo spigel Ένας σφοδρός επικοινωνιακός πόλεμος σε βάρος της Κύπρου και του πλούτου της, βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα κέντρα, πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις επιταγές ισχυρών ηγετών της Ευρώπης, παίζουν το γνωστό πλέον – και από την περίπτωση της Ελλάδας – παιχνίδι των διαρροών. Αυτή τη φορά, τα εν λόγω κέντρα εξουσίας θέλουν τη Κύπρο το «άντρο» της φοροδιαφυγής και του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Είναι χαρακτηριστικό, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο σε αφιέρωμά του για την Κύπρο, κάνει λόγο για όργιο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα στη χώρα και υποστηρίζει πως «οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πληρώσουν για την προστασία των παράνομων περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών». Ανάλογες διαρροές έγιναv και προς την γερμανική εφημερίδα «Die Welt», η οποία σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι «η Γερμανία ζητά την αποστολή στην Κύπρο εμπειρογνωμόνων για να ελέγξουν ζητήματα ξεπλύματος και φοροδιαφυγής».
Μάλλον,όμως, μας δουλεύουν όλοι μαζί. Τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα «δυνατά» ονόματα Ρώσων επιχειρηματιών βεληνεκούς Ρομάν Αμπράμοβιτς, μάλλον έχουν ρίξει …άγκυρα σε άλλες χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, και σίγουρα όχι στην Κύπρο. Την χώρα έχουν προτιμήσει,πράγματι, κάποιοι Ρώσοι επιχειρηματίας αλλά όχι τέτοιου εκτοπίσματος ώστε να μπορεί να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα πως εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο για να ξεπλύνουν και πως η δραστηριότητά τους αυτή μετέτρεψε την χώρα σε «πλυντήριο».
Και επειδή, είναι ξεκάθαρο πλέον πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται με τα επικοινωνιακά παιχνίδια των Ευρωπαίων εταίρων μας, ας μας πουν ξεκάθαρα ότι η τακτική τους στοχεύσει στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό είναι που τους πονάει και τους καίει.
Βέβαια, δεν τους εμπόδισε και κανείς να πετάξουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σε βάρος της Κύπρου. Η κυβέρνηση του Δ. Χριστόφια αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει …χαλαρά το όλο θέμα, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις. Άραγε, που είναι τώρα οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του σημερινού Πρόεδρου, που κατά δήλωσή του, τον ήθελαν να παραμείνει στο «τιμόνι» της Κυπριακής Δημοκρατίας;
 http://www.laimitomos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...