Επίθεση με οξύ δέχθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι

Ο Ρώσος χορογράφος και χορευτής Σεργκέι Φιλίν, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα μάτια ύστερα από επίθεση με οξύ που δέχθηκε από άγνωστο στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του θεάτρου και οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Φιλίν δέχθηκε την επίθεση αργά χθες το βράδυ από άγνωστο, ο οποίος του έριξε στο πρόσωπο «πιθανότατα οξύ» έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Μόσχας. Ο Ρώσος χορογράφος νοσηλεύεται με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα μάτια, δήλωσε στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας η Καταρίνα Νοβικόβα, εκπρόσωπος του θεάτρου Μπολσόι.

Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, οι γιατροί φοβούνται πως ο Φιλίν μπορεί να χάσει την όρασή του και δήλωσαν ότι θα είναι σε θέση να το γνωρίζουν σε δύο εβδομάδες. Παράλληλα, εκτιμούν ότι θα χρειαστούν έξι εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή του. Η εκπρόσωπος του Μπολσόι και στενή φίλη του Φιλίν δήλωσε ότι ο χορογράφος - ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του σημαντικού αυτού πολιτιστικού οργανισμού τον Μάρτιο του 2011 - δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή πιθανώς να σχετίζεται με επαγγελματικές αντιπαλότητες.

«Ο Σεργκέι δεχόταν συνεχώς απειλές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή, όπως και οι προκάτοχοί του» δήλωσε. «Δεν είχαμε ποτέ φανταστεί ότι ο πόλεμος για τους ρόλους και όχι για τις περιουσίες ή το πετρέλαιο θα μπορούσαν να φθάσουν σε εγκληματικό επίπεδο» πρόσθεσε.

«Πιστεύαμε πάντα και εξακολουθούμε να θέλουμε να το πιστεύουμε ότι ο κόσμος του θεάτρου διακρίνεται τουλάχιστον από ένα ελάχιστο ήθος. Για αυτόν τον λόγο είναι τρομερό αυτό που συνέβη» τόνισε. Σύμφωνα με τη Νοβικόβα, πρόσφατα, άγνωστοι τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Φιλίν, ενώ είχε γίνει πειρατεία στον λογαριασμό του στο Facebook και είχαν αναρτηθεί στη σελίδα του δυσφημιστικές για τον ίδιο πληροφορίες.

Ο Φιλίν, ηλικίας 42 ετών, ήταν χορευτής του θεάτρου Μπολσόι από το 1988, ενώ το 2008 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός άλλου μοσχοβίτικου μουσικού θεάτρου, του θεάτρου Στανισλάβσκι και Νεμίροβιτς-Νταντσένκο, το οποίο κατέστη επί προεδρίας του μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της Ρωσίας. Κάπως έτσι, τον Μάρτιο του 2011, ο Φιλίν αντικατέστησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπολσόι τον Γιούρι Μπουρλάκα.


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...