Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο


Δεν έχει τελειωμό ο... κατήφορος του Παναθηναϊκού τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Σαν να μην έφτανε στους «πράσινους» το γεγονός ότι βρίσκονται στο -26 από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, την Τετάρτη γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό από τον Πλατανιά Χανίων στη φάση
των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Φάμπρι ηττήθηκε στα Περιβόλια με 1-0 από τους Χανιώτες, που κατάφεραν χάρη στο εκτός έδρας γκολ που είχαν σημειώσει στο ΟΑΚΑ (ήττα με 2-1) να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης

Το γκολ που έδωσε το εισιτήριο για τους «8» στην ομάδα του Αναστασιάδη, το πέτυχε στο 87ο λεπτό ο Αναστασάκος, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μαυρία στο 58' διαμαρτύρονται απόλυτα δικαιολογημένα οι «πράσινοι».

Πάντως οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν πραγματοποίησαν καθόλου καλή εμφάνιση απέναντι στους νεοφώτιστους και έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να τους θέσουν εκτός... νυμφώνος στη συγκεκριμένη διοργάνωση.



Δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Ο ρυθμός του ματς ήταν αρκετά κακός, οι δύο ομάδες δεν έδειξαν διάθεση να ρισκάρουν, κι έτσι οι καλές φάσεις ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού στο πρώτο 45λεπτο.

Η κλασικότερη ευκαιρία του «τριφυλλιού» χάθηκε στο 25ο λεπτό, όταν ο Σο έκανε τη σέντρα, αλλά ο Τοτσέ έπιασε «αέρα», με αποτέλσμα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία των Χανιωτών.

Στον αντίποδα η ομάδα του Αναστασιάδη «απάντησε» στο 41΄, με τον Ναζλίδη, που έπιασε ένα μακρινό σουτ, το οποίο ωστόσο βρήκε σε ετοιμότητα τον Καπίνο.
 
Σισόκο και Αργυρόπουλος διαφωνούν για μία φάση

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, με το ματς να αποκτάει ρυθμό και τους γηπεδούχους να απειλούν στο 49’ με τον Ονιέμα, ο οποίος, μετά από ασίστ του Ναζλίδη, βγήκε τετ α τετ με τον πορτιέρε των «πράσινων», που επενέβη όμως και πάλι σωτήρια.

Στο 58΄ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάστελς στον Μαυρία, σε φάση που φάνηκε να υπάρχει παράβαση, ωστόσο ο Σταύρος Μάνταλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του «τριφυλλιού».

Για να φτάσουμε στο 87ο λεπτό, όταν και κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Ηλίας Αναστασάκος, που είχε περάσει νωρίτερα (71’) στο ματς στη θέση του Μαραγκουδάκη, εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του Καπίνο στο σουτ του Κάλαϊτζιτς, πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό πλασέ, πέτυχε το «χρυσό» γκολ του Πλατανιά.

Οι παίκτες του Πλατανιά πανηγυρίζουν την ιστορική πρόκρισή τους

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι η ομάδα των Χανίων πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό εκτός του τελευταίου στόχου, που του είχε απομείνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το γκολ του Πλατανιά αποβλήθηκε ο Φάμπρι για έντονη διαμαρτυρία.

Κίτρινες: Κανακούδης - Σο, Σεϊταρίδης, Μαυρίας


Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Κάλαϊτζιτς, Κουρτεσιωτης (57' Κανακούδης), Κάστελς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (71' Αναστασάκος), Ονιέμα, Μιρτσέτα (80' Δέντσας), Ναζλίδης

Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονζάλεθ):
Καπίνο, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μαυρίας (80' Μπαρμπαρούσης), Σισοκό, Τοτσέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...