Αλ. Τσίπρας: «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει»

«Έχουμε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει. Για να βγει αυτό το πρόγραμμα πρέπει να σταματήσουν οι νόμοι της φυσικής. Μέχρι τότε, θα κάνουμε υπομονή;», διερωτήθηκε από τη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της
κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Η τρόικα μας προτείνει να γίνουμε στρουθοκάμηλοι, να βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο», τόνισε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης - όπως συνέβη και με τη Γερμανία το 1953, αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, προκειμένου «να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκ νέου στην Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι «διευρύνει την προπαγάνδα και τα ρατσιστικά συνθήματά της». «Πρέπει να πείσουμε όμως τον κόσμο ποια είναι η πραγματική αιτία των προβλημάτων. Δεν είναι εύκολη δουλειά όταν το πρόβλημα σε ξεπερνά», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...