Εάν ρώτησε τον Κόκκαλη για προπονητή…

Nikolakopoulos
Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την επίσκεψη του Σωκράτη Κόκκαλη στο Καραϊσκάκη.

Εάν ρώτησε τον Κόκκαλη για προπονητή…
• Πάντοτε η παρουσία του Σ. Κόκκαλη στο Καραϊσκάκη συνιστά ένα θέμα για τον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος των 14 πρωταθλημάτων σε 16 χρόνια έχει πολύ καλή σχέση με τον Β. Μαρινάκη και η παρουσία του συχνά πυκνά στο γήπεδο, και τις περισσότερες φορές σε χρονικές περιόδους που φαίνονται στοχευμένες, δείχνει πόσο στηρίζει τον διάδοχό του στην ηγεσία του συλλόγου.

• Χθες λοιπόν ήταν στο Καραϊσκάκη ο Κόκκαλης και λογικά θα συζήτησε μαζί του ο Μαρινάκης για το θέμα προπονητή. Λέω λογικά, γιατί δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι ακριβώς είπαν στην προεδρική σουίτα. Να εικάσω, όμως, μπορώ: ότι εάν ο Μαρινάκης ρώτησε τον Κόκκαλη την γνώμη του για την «επόμενη ημέρα», θα πήρε μία απάντηση που θα «έδειχνε» Νικοπολίδη.

• Κι όχι μόνο επειδή ο Κόκκαλης έχει αποδεδειγμένα σε μεγάλη εκτίμηση τον Αντώνη. Αλλά και διότι ο ίδιος ο Κόκκαλης, στα τόσα χρόνια που ήταν ηγέτης του Ολυμπιακού, ποτέ τέτοια εποχή, δηλαδή στο β΄μισό της σεζόν, δεν άλλαξε προπονητή, φέρνοντας καινούργιο. Πάντοτε, επένδυε σε λύσεις εκ των έσω. Από τον Περσία ως τον Μπάντοβιτς. Κι από τον Προτάσοφ ως τον Σεγκούρα.

• Οι πιο «θεαματικές» αλλαγές που είχε κάνει ο Κόκκαλης, επαναλαμβάνω τέτοια εποχή κι όχι φθινόπωρο, ήταν να πάρει πίσω μία φορά το Λεμονή και να δώσει δύο φορές την ομάδα στον Αλέφαντο. Δηλαδή, σε προπονητές που ήξεραν καλά τον Ολυμπιακό. Και μία φορά είχε πάρει για τις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές τον Ματζουράκη, επίσης από το χώρο του ελληνικού πρωταθλήματος.

• Δεν ξέρω αν η στρατηγική του αυτή είχε επηρεαστεί από την πρώτη του απόφαση, σε συνεννόηση με τον Νταϊφά, για θέμα προπονητή, το μακρινό πια 1993. Τότε, αρχές Φλεβάρη, που έδωσε την ομάδα στο Σέρβο Πέτροβιτς, ο οποίος είχε δουλέψει στον ΠΑΟΚ-και δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο στον Ολυμπιακό διαδεχόμενος τον Μπλαχίν.

• Εγώ δε θα πω αν η τακτική αυτή του Κόκκαλη στις αλλαγές προπονητών κατά τη διάρκεια του β΄ μισού της σεζόν ήταν σωστή η, όχι. Απλά υποθέτω τι θα είπε στο Μαρινάκη για την δεδομένη συγκυρία, εάν ήρθε χθες η κουβέντα στο θέμα προπονητή. Και φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει ο Μαρινάκης.

• Η συνέχεια θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...