Οι νέες κυβερνητικές επιλογές για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ



Στη συνέχιση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ και στη διατήρηση του μονοπωλίου του Οργανισμού με τις απαραίτητες νομικές προσαρμογές προσανατολίζονται οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες μετά την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαικών Κοινοτήτων (ΔΕΚ). Την απόφαση του ΔΕΚ είχε ζητήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με τη σειρά του καλείται τώρα να αποφανθεί σχετικά. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις οι αποφάσεις του ΣτΕ για το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών δεν πρόκειται να ληφθούν νωρίτερα από το τέλος του χρόνου.

Με την απόφαση του ΔΕΚ, ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα και θα πρέπει να αναζητηθεί ένα νέο modus operandi. Oι επιλογές που έχει η Κυβέρνηση είναι δύο:

-Η πρώτη είναι να συνεχίσει ο ΟΠΑΠ να έχει το μονοπώλιο αλλά σε ένα πιο περιορισμένο μοντέλο. Θα πρέπει δηλαδή να αποφεύγει ο Οργανισμός οποιαδήποτε ενέργεια ενθαρρύνει την χρήση-κατανάλωση τυχερών παιχνιδιών. Αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εμπορική πολιτική του ΟΠΑΠ καθώς για παράδειγμα δεν θα μπορεί να διαφημίζει απευθείας τα προιόντα του αλλά το κοινωνικό του έργο, δεν θα μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των κληρώσεων, τα ωράρια λειτουργίας κλπ Είναι προφανές ότι η λύση αυτή θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα του οργανισμού. Η μείωση της προσφοράς τυχερών παιχνιδιών με νομοθετικό- κανονιστικό τρόπο είναι προφανές ότι θα οδηγήσει ένα κομμάτι των παικτών σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...