Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ...


ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΛΕΦΤΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ Τ.Τ.
Δεν γνωρίζουμε ποιά ακριβώς είναι τα στοιχεία στο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Χωνί", εάν όμως το ρεπορτάζ είναι ακριβές και επειδή έχει άμεση σχέση και με αυτό που γράφαμε χθες, πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο που θα πρέπει να...
απασχολήσει τους εισαγγελείς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο οδηγηθεί σε «σπάσιµο» και οι εργαζόµενοί του στο κατώφλι της εξόδου, κάποιοι είχαν κάνει τα... κουµάντα τους! Το χρήµα έρεε άφθονο και για το συνεργάτη του Αντρίκου Παπανδρέου και για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Αδιαφανείς διαδικασίες και ύποπτες δανειοδοτήσεις καταγγέλλει µε εξώδική της διαµαρτυρία η Ενωση Μετόχων και Φίλων του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου (ΤΤ), εν µέσω ραγδαίων εξελίξεων στην Τράπεζα. ∆εν πάνε, άλλωστε, πολλές µέρες από την έγκριση του σχεδίου για «σπάσιµο» του Ιδρύµατος σε καλό και κακό κοµµάτι... Οσον αφορά το δεύτερο, τα µέλη της Ενωσης δηλώνουν κατηγορηµατικά πως «κακό κοµµάτι για το ΤΤ είναι εφεύρηµα και µπορεί άνετα να καλυφθεί µε αύξηση µετοχικού κεφαλαίου µόνο από το 50% των µικροµετόχων»! Αρα, προς τι η βιάση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα τέτοιο τέχνασµα; Στο ερώτηµα αυτό προσπαθούν να απαντήσουν και τα ίδια τα µέλη της Ενωσης, που αγωνιούν βλέποντας τις επενδύσεις τους να χάνονται.
Η αλήθεια είναι πως η εµπλοκή του ΤΤ στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και η επένδυσή του στην εταιρεία «Post Green Bank» δείχνουν περίεργες. Κάποιοι θα µπορούσαν να τις χαρακτηρίσουν ύποπτες, ενώ υπόνοιες υπάρχουν και για εξυπηρέτηση συγκεκριµένων συµφερόντων. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς πως µέσω αυτών των κινήσεων υπήρξε ζηµία για την Τράπεζα. Τη διερεύνηση της πορείας όλων των κεφαλαίων, που επενδύθηκαν άµεσα ή έµµεσα στην όλη δραστηριότητα, ζητά και ο κ. Μιχάλης Αγγελάκης ως εκπρόσωπος των µετόχων του ΤΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...