Mε ακατάλληλα αλεξίσφαιρα και περιπολικά-ερείπια καταπολεμούν το έγκλημα

«Οι αστυνομικοί στην Ηλεία κυκλοφορούν με ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα». Αυτό επισήμανε σε δηλώσεις του στον Ιόνιον FM ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, σχολιάζοντας τις ελλείψεις που παρατηρούνται στις υπηρεσίες του νομού. Παράλληλα τόνισε ότι τα υπηρεσιακά οχήματα κυκλοφορούν με σοβαρές βλάβες, λόγω περικοπών των κονδυλίων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Παναγούλης ανέφερε πως τουλάχιστον το 50% των αλεξίσφαιρων γιλέκων, η πρώτη παρτίδα που είχε παραληφθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, έχουν λήξει. Όταν αναφέρουμε «ληγμένα» εννοούμε πως πρόκειται για αλεξίσφαιρα που η προμήθειά τους έγινε πριν από 12 χρόνια, ο χρόνος ζωής τους έχει λήξει γιατί η συνοχή των υλικών τους, πλέον δεν έχει τις απαιτούμενες (χημικές) ιδιότητες για να προστατέψουν σωστά τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δαπάνες για την επισκευή περιπολικών έχουν αρκετούς μήνες να εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί προκειμένου να μην διακινδυνέψουν τη ζωή τους στους δρόμους με ανασφαλή οχήματα, πληρώνουν από την τσέπη τους για μικροεπισκευές που όμως μπορεί να τους βοηθήσουν σημαντικά στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...